Mirtos Kreta

Het pittoreske dorp Mirtos ligt op Kreta, aan de zuidkust van het eiland. In Mirtos op Kreta vindt u nog de echte Griekse gastvrijheid. Vooral wanneer u op zoek bent naar cultuur en natuur, dan is Mirtos op Kreta dé meest ideale plek. U komt hier erg weinig toeristen tegen. Deze plaats is namelijk nog niet ten onder gegaan aan het massatoerisme. U bent hier dus op vakantie in het échte Griekenland.

Bezienswaardigheden bij Mirtos op Kreta

Mirtos op Kreta is een mooi dorpje met ongeveer zevenhonderd inwoners. Tijdens uw verblijf in dit dorp zult u zich al snel thuis voelen. Als u een wandeling maakt door het dorp, dan zult u door de inwoners begroet worden. Het klimaat in deze plaats is subtropisch. Dit komt, omdat deze plaats aan de voet ligt van het Dikti gebergte. Dit klimaat is voor het hele eiland erg uniek. Mirtos op Kreta is vanuit andere plaatsen, zoals Jerapetra goed te bereiken. Vanuit Mirtos op Kreta kunt u een aantal andere steden en bezienswaardigheden op het eiland bezoeken, zoals de plaats Ierapetra en Gournia.

Ierapatra

Vlakbij Mirtos op Kreta ligt Ierapetra. Dit is de meest zuidelijk gelegen stad van Europa. Deze plaats ligt op slechts een paar driehonderd kilometer van Afrika. Ierapetra heeft een prachtig strand, waar u van de zon en de zee kunt genieten. Vanwege het klimaat worden er hier heel veel paprika’s en tomaten gekweekt. Dit is dan ook de grootste inkomstenbron van deze stad.

Gournia

Wanneer u op vakantie bent in de buurt van Mirtos op Kreta, dan is het een aanrader om het bijzondere Gournia te bezoeken. Dit plaatsje bij Mirtos op Kreta is echt heel bijzonder. Het is namelijk een opgegraven dorp uit het Minoïsche tijdperk. Al vanaf de binnenkomst komt u al gelijk meer te weten over Gournia. Zo staan de oude, hoge stadsmuren er nog. Ook kunt u de geplaveide straatjes door het dorp zien lopen. U kunt hier heel duidelijk zien dat het dorpje vroeger in zeven buurten was opgedeeld. Gournia had vroeger een paleis, welke op een heuvel ligt. Hier kunt u naar toe lopen. Ook kunt in Gournia oude gereedschappen bezichtigen. Hierdoor komt u weer meer te weten over het vroegere leven in Mirtos op Kreta. Nog steeds weet niemand hoe dit dorp ten onder is gegaan. Gournia is een van de vele opgegraven dorpjes die u kunt bezichtigen op het eiland.